Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Vánoční Řím

Řím je oblíbenou destinací již odedávna. Ostatně o jeho přednostech, kterých dostal do vínku nespočet, si můžete přečíst v článku, který jsme pro Vás na těchto stránkách rovněž připravili. Tentokrát však nebudeme hovořit o krásách Kolosea, Pantheonu či Fontány di Trevy, ale povíme si o tom, jakým způsobem se v této metropoli slaví Vánoce. Vězte, že je rozhodně o co stát. Proto neváhejte a přečtěte si následující řádky…

Proč na Vánoce do Říma ?

Itálie je proslulá tím, že se jedná o zemi se silnou křesťanskou tradicí. Od tohoto faktu se odvíjí i způsob, jakým se slaví vánoční svátky v jejím hlavním městě. Řím je dechberoucím městem v průběhu celého kalendářního roku. Skrývá totiž ve svých útrobách nespočet skvostných památek, které stojí za to spatřit na vlastní oči. Avšak jakmile na některou z římských bazilik spadne první sněhová vločka, toto „věčné město“ pohltí romantická vánoční nálada, které se nic nevyrovná!

Vánoce v Římě

Nač se v Římě těšit ?

Vánoční tradice jsou v Římě patrné od začátku prosince takřka na každém kroku. Od té doby totiž budete zcela jistě narážet na skvostnou pouliční výzdobu, vánoční trhy a také na výstavu betlémů, která Vám svou krásou a autentičností vyrazí dech.

Nezapomenutelnou vánoční atmosféru si užijete také na vánočním trhu, který se odehrává na Piazza Navona, jež se nachází na proslulém barokním náměstí přímo uprostřed Říma. Prodejci tady v nádherně vyzdobených stáncích prodávají jednak tradiční cukroví, ale také hračky, které potěší především mladší členy Vaší rodiny. Mezi stánky však s velkou pravděpodobností narazíte i na dechberoucí vánoční betlém, který dokonale podtrhne vánoční atmosféru, která tady na Vás ze všech koutů dýchá.

Bylo by téměř trestné nevyrazit během vánočních svátků strávených v Římě na Náměstí svatého Petra ve Vatikánu. V jeho centru je umístěn masivní vánoční strom a také tady nesmí scházet betlém, který je jedinečný tím, že jeho figurky jsou vyzobrazeny v životní velikosti. O Štědrém dnu je právě toto náměstí zaplaveno davy věřících, kteří tady okolo půlnoci čekají na papežskou mši, která se obvykle koná v Bazilice svatého Petra.

Vánoční Řím

Pokud máte slabost pro betlémy, v Římě si během Vánoc budete připadat jako v ráji. Během svátků se tady totiž koná několik výstav betlémů. Jmenovitě Vám doporučujeme například výstavu 100 Presepi v Sala del Bramante na náměstí Piazza del Popolo, kterou zde najdete každý rok od 27. prosince do 6. ledna. Vidět tady můžete staré i novější betlémy, které pochází jednak z Itálie, ale také z dalších koutů světa. Jestliže však budete chtít obdivovat nejstarší betlém v Římě, Vaše kroky by měly směřovat do Baziliky Panny Marie. Betlém, který zde bývá vystaven pro veřejnost, údajně pochází z roku 1280.

Neodmyslitelnou součástí Vánoc jsou také vánoční stromy. Ty lemují většinu římských náměstí a nejvyšší stromy jsou vztyčeny na náměstích Piazza Venezia, na Svatopetrském náměstí a také u Kolosea. Traduje se, že vánoční stromečky dosahují výšky až třiceti metrů a zdobí je zhruba tři tisíce žároviček.

Zkrátka a dobře, Řím je pro oslavu vánočních svátků jako stvořený. Na každém kroku totiž budete narážet na baziliky, katedrály i sochy – tedy na vše, co činí Vánoce jedinečnými. Když se k tomu připojí zvuk koled, proslov papeže a také rozlehlé trhy, nebudete pochybovat o tom, že Vánoce strávené v Římě jsou ty nejkrásnější, které jste zažili.

Římské Vánoce ve filmu

Pokud se chcete něco málo dozvědět o tom, jakým způsobem probíhají Vánoce v Římě či jak to bylo s příchodem pastýře Joela do Říma, můžete zhlédnout nespočet dokumentů a pohádek, které byly na toto téma zpracovány. Jmenovitě se jedná například o příběh nesoucí název Malý pastierik a nebo o dokument Vánoce v Římě, který představuje hlavní město Itálie v době vánočních svátků.

Jak se dostat do Říma ?

Samozřejmě, že nejjednodušší a nejrychlejší je doprava letecká. Vyhnete se jednak zácpám na silnicích a ledovkám a v neposlední řadě také nervozním řidičům. Kromě toho jste v italské metropoli zhruba za dvě a půl hodiny, takže než se stihnete porozhlédnout po kabině letadla a požádat letušku o drink na uklidnění, už budete z okýnka se zatajeným dechem obdivovat krásy tohoto magického města.

Letenky do Říma

Pokud i Vy preferujete „cestování vzduchem“, Cestovní portál pro Vás bude tím nejlepším společníkem! Vaši cestu do domova papeže kompletně zařídíme, takže Vaší jedinou starostí bude, abyste se na své Vánoce snů patřičně připravili! Přejeme Vám nádherné, ničím nerušené Vánoce v tomto skvostném srdci Itálie. Cestujte s Cestovním portálem a Vánoce snů máte na dosah ruky i Vy!

U nás se dozvíte, že Vánoce se dají strávit i trochu jinak! Jak?



Čtěte další články o Vánocích a Silvestru!

_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů - Vánoce a Silvestr 2011

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist