Last Minute Exotika

Vyhledej si dovolenou

Horký TIP

Vyber si

Turistický průvodce

Rubriky

Počasí

Vyhledávač letenek

Last minute nabídka

Facebook

Vánoce na horách – móda nebo přežitek?

Stejně jako v minulosti bylo trendem jezdit na letní dovolenou do Jugoslávie či do Chorvatska, pro zimní období platí, že se lidé vydávají trávit vánoční svátky na hory. Avšak rok od roku se stále více lidé ptají – jsou Vánoce na horách stále ještě módou a nebo jde už jenom o přežitek?

Odpověď na tuto otázku rozhodně není jednoduchá, nicméně je třeba říci, že lyžování o Vánocích v Alpách stále ještě „frčí“. Možná je tomu tak i proto, že se u nás zima příliš „neprojevuje“, a tak na našich horách nejsou příliš ideální podmínky pro lyžování.


Naproti tomu v cizině se můžete těšit na nádherně zasněžené sjezdovky, na kterých se Vám bude lyžovat, sáňkovat, bobovat či řádit na snowboardu jedna báseň. Adrenalin, zábava i nezapomenutelné chvilky na sebe tudíž nenechají dlouho čekat.

Vánoce na horách však nejsou pouze synonymem pro permanentní brázdění svahu a vystavování se nevyzpytatelnému horskému sluníčku. Naopak. Je fakt, že většina lidí jezdí během Vánoc na hory především proto, aby si tady užila sněhu a skvělých podmínek pro lyžování, čímž se některé lyžařské rezorty u nás rozhodně pochlubit nemohou, ale také proto, aby sportovně pojaté vánoční svátky proložili romantickou procházkou, během níž budou obdivovat nádherné a na první pohled nekonečné přírodní scenérie.

Jsou Vánoce na horách módou a nebo přežitkem?

Cestovní portál jednoznačně fandí originálně stráveným vánočním svátkům. Ostatně ne nadarmo Vám nabízíme širokou škálu zájezdů do zahraničí, a to ať už za účelem sportování, odpočinku a nebo prohlídky některé z vyhlášených metropolí.

Ani Vánoce strávené na horách proto nechápeme jako přežitek. Právě naopak. Mnoho zahraničních rezortů se neustále snaží zlepšovat nejen podmínky pro lyžování, ale také služby pro nadšené milovníky zimních sportů. Nelze se tedy divit, že v období oblevy, která není v České republice nijak výjimečná, se mnoho rodin, párů i jednotlivců rozhodne okusit, jaké to je sjíždět ledovce či perfektně upravené svahy například v metropolitním Rakousku.

Vánoce na horách jsou zkrátka prototypem ideální dovolené

Každý z nás sní o tom, že si o Vánocích užije klidu, relaxace a krásných okamžiků se svými blízkými. Nikde sice není psáno, že se tak nemůže stát i doma, zatímco si budete pochutnávat na lahodném cukroví a v televizi poběží Sám doma či Princezna se zlatou hvězdou na čele, ale aktivně strávené Vánoce mají také mnohé co do sebe. Zažijete mnoho legrace, adrenalinu a v neposlední řadě si taky dosyta užijete všech zimních sportů, které například u nás nejsou ani tak známé. Pokud tedy za měsíc a půl vyrazíte na hory, můžete si být jisti, že spojíte příjemné s užitečným.

Možná, že až svým známým oznámíte, že se letos chystáte strávit Vánoce na horách, dočkáte se od nich dost možná jen úšklebku a nepříjemné poznámky, že „Vánoce na horách jsou už přežitkem“. Avšak nenechte se odradit. Není tomu tak. Základem úspěchu ale je umět si vybrat správnou destinaci a nebát se vyzkoušet třeba i méně známé oblasti, kde se nebudete muset probíjet nekonečnými masami turistů a čekat v dlouhých frontách.

Pokud se i Vy řadíte mezi dobrodruhy, kteří se nebojí vyzkoušet něco nového, Cestovní portál je tu přímo pro Vás. Poradíme Vám kvalitní rezorty, kde si užijete poklidného lyžování a taktéž Vám nabízíme exkluzivní zájezdy do vyhlášených lyžařských středisek. Takže neváhejte a projděte si naši nabídku, naleštěte si lyže, zaktualizujte svůj zimní šatník a dejte na nás – Vánoce na horách rozhodně nejsou přežitkem. Tudíž se nenechte znechutit škarohlídy, kteří Vám dovolenou na horách zřejmě nepřejí a letos tam rozhodně zavítejte zase!

U nás se dozvíte, že Vánoce se dají strávit i trochu jinak! Jak?



Čtěte další články o Vánocích a Silvestru!

_______________________________________________________________________

Aktuální nabídka zájezdů a last-minute zájezdů - Vánoce a Silvestr 2011

_______________________________________________________________________

 
Tagy: , , ,



Přidej komentář k článku




CZIN.eu
TOPlist